• Start en wenweken

Start en wenweken

Je nieuwe klas leer je al voor de zomervakantie kennen. Dan loop je ook even de school rond zodat je op je eerste schooldag al een beetje de weg weet. De eerste twee schoolweken noemen we de 'wenweken'. Je mentor heeft dan extra de tijd voor je en je leert bijvoorbeeld ook hoe je je huiswerk het beste aan kunt pakken.

Op woensdagmiddag 16 juni 2021 om 14.30 uur (tot 16.00 uur) is de eerste 'echte' kennismaking. Je wordt dan ontvangen in de aula en maakt kennis met meneer Persoon, de coördinator van alle eerste klassen. Je ouders zijn diezelfde dag vanaf 19.00 tot 21.30 uur welkom.

Vervolgens krijg je te horen in welke klas je bent ingedeeld, en wie jouw mentor is. Met je mentor ga je naar een klaslokaal en daar maak je ook kennis met de leerling-mentoren van je klas.

Ruim voordat de school start ontvang je informatie over je boeken, hoe laat je op de eerste schooldag er moet zijn en waar je wordt verwacht.

De eerste twee weken zijn wenweken. 's Ochtends ontvangt de mentor de klas en na het vierde lesuur begeleidt hij je bij het maken van huiswerk. Zo leer je hoe je het beste je huiswerk kunt maken en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de leerstof en over de gang van zaken op school. Ook ga je een dag naar het strand voor kennismakingsspelen en is er een apart brugklasfeest. Als afsluiting  worden je ouders uitgenodigd voor een High Tea.